MediaWatch

Dansk Journalistforbund foreslår besparelser på møder og administration

Der er lagt op til besparelser på udgifter til administration, interne møder i DJ og udgifter til Folkemødet i det sparekatalog, som DJ har fremvist hovedbestyrelsen.

Flemming Leitorp
Foto: Flemming Leitorp

Dansk Journalistforbund præsenterede i slutningen af sidste uge hovedbestyrelsen for det sparekatalog, hvorfra der skal findes besparelser på budgettet for 2019 for ca. 1,4 mio. kr. Det skriver fagbladet Journalisten.

I sparekataloget var der lagt op til at spare på udgifterne til administration, Fagligt Forum, interne møder i DJ, kursusaktiviteter og udgifter til Folkemødet, siger forbundets direktør, Linda Garlov.

"Hovedbestyrelsen har nu givet dessiner for, hvad vi skal kigge nærmere på. Vi er fortrøstsningsfulde for, at vi finder de halvanden pct., der skal findes," siger direktør Linda Garlov til fagbladet.

Bl.a. besluttede hovedbedstyrelsen på mødet, at man skal gå videre med at se på mulighederne for at spare penge på eksempelvis antallet af kurser, som DJ udbyder, at flere hovedbestyrelsesmøder skal holdes internt samt se på, om der skal spares på tilskud til kurser hos K-Forum. I alt optræder 12 punkter, som forbundet skal arbejde videre med.

På samme tid besluttede hovedbestyrelsen bl.a., at man ikke skal gå videre med, om der kan spares på kurser til ledige, ligesom at der heller ikke skal spares på udgifter til kurser for tillidsrepræsentanter.

Spareplanerne skal vedtages på et møde for hovedbestyrelsen d. 6. og 7. marts og derefter på Dansk Journalistforbunds delegeretmøde d. 27. og 28. april.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere