MediaWatch

Chefredaktør om omstridt migranthistorie: "Der er ting, jeg godt kunne tænke mig, vi havde gjort anderledes"

Det var ikke fake news, da Jyllands-Posten citerede et østrigsk medie for historien om 20.000 migranter på grænsen til EU, siger chefredaktør. Den østrigske regering har sidenhen afkræftet historien.

Jacob Nybroe, ansv. chefredaktør, Jyllands-Posten. | Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff

Det er for langt at gå at kalde Jyllands-Postens artikel, der citerer den østrigske avis Kronen Zeitung for historien om 20.000 migranter ved grænsen til EU, for fake news. Det mener Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybroe, som søndag var i Presselogen og diskutere historien. Det skriver tv2.dk.

Jacob Nybroe erkender dog, at der er ting, Jyllands-Posten kunne have gjort bedre undervejs.

"Det er relativt kaotisk at navigere i de her tal, og hvad de omfatter. Det, som vores artikel gør, er, at den citerer et østrigsk medie, og der er ting, jeg godt kunne have tænkt mig, vi havde gjort anderledes undervejs. Eksempelvis burde vi selv have checket de oplysninger, vi viderebringer," sagde han i søndagens udgave af Presselogen.

Altinget beskrev i december, at artiklens rubrik var misvisende, og at det aktuelle antal migranter ved grænsen var langt mindre ifølge FN-tal. Det østrigske indenrigsminsteriet har efterfølgende oplyst til den danske integrationsminister, at "der formodes at være tale om en misforståelse, og at tallet på 20.000 migranter i Bosnien-Hercegovina kan antages at være relateret til indrejsetallet i Bosnien-Hercegovina på 23.000 migranter for hele år 2018".

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs