MediaWatch

Dansk Journalistforbund skal finde besparelser for 2019

Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse skal de næste par dage finde besparelser for 1,5 pct. på budgettet for 2019.

Formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge | Foto: Flemming Leitorp

Med et underskud på ca. 4 mio. kr. i 2018 og udsigt til underskud på driften frem til 2021 skal Dansk Journalistforbund spare 1,5 pct. i 2019. De næste to dage vil direktøren for Dansk Journalistforbund, Linda Garlov, fremlægge en række sparemuligheder for forbundets hovedbestyrelse, der så skal beslutte, hvor besparelserne skal hentes. Det skriver fagbladet Journalisten.

Formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, peger på lavere lønstigninger som mulig besparelse.

"Vi sidder midt i forhandlingerne om de interne overenskomster. Og hvis lønstigningerne ikke bliver lige så høje som budgetteret, er der jo en besparelse der," siger Lars Werge til fagbladet. Han forsikrer, at forbundets medlemmer ikke vil mærke besparelserne.

Underskuddet for 2018 skyldes bl.a. lavere medlemsfremgang og dermed lavere kontingentindtægter end forventet. Ledelsen forventede en medlemsfremgang på 2,5 pct. i 2018, men antallet af medlemmer voksede kun med 1 pct.

I år forventer forbundet en medlemsfremgang på 2 pct. Tidligere har forbundet set medlemsfremgang på 3-4 pct., og derfor vurderer Lars Werge, at en medlemsfremgang på 2 pct. for indeværende år er sandsynlig.

Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse har allerede besluttet et ansættelsstop i 2019.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs