MediaWatch

Stækket Publicistklub vælger ny formand

Journalist og selvstændig kommunikationsrådgiver Reimer Bo Christensen overtager formandsskabet for Publicistklubben, efter direktør for Altinget, Per Mikael Jensen, har valgt at trække sig fra posten efter tre år. 

Publicistklubbens nye bestyrelse, der konstituerede sig på den ekstraordinære generalforsamling mandag | Foto: PR/Publicistklubben

Publicistklubben valgte mandag aften ny formand på en ekstraordinær generalforsamling, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Valget faldt på journalist og tidligere DR-vært Reimer Bo Christensen, der ejer og driver kommunikationsbureauet Reimer Bo Kommunikation.

Den ekstraordinære generalforsamling var indkaldt af en række medlemmer efter en periode med kritik af driften af foreningen, som fagbladet Journalisten har beskrevet, af bl.a. lavt aktivitetsniveau og mangelfuld udbetaling af penge til prisvinderne af Publicistpriserne 2018.

Den kritik har den afgående formand, Per Mikael Jensen, taget til sig, og han beklagede på generalforsamlingen.

"Jeg har ikke været i stand til at drive klubben. Det er udelukkende mit ansvar og min skyld. Jeg er personligt meget ked af, at det er gået sådan, og det er en plet på mit virke og mit liv," sagde Per Mikael Jensen på generalforsamlingen skriver fagbladet Journalisten.

Ud over en ny formand blev journalist og indehaver af Haddock Press, Anders-Peter Mathiasen, valgt som ny næstformand og kasserer. Derudover består bestyrelsen af journalist Karl Kühlmann Selliken, Berlingske, Louise Stigsgaard Nissen, der er ansat i Udenrigsministeriet, redaktør på Jyllands-Posten Palle Weis, der er ny i bestyrelsen sammen med journalist og tidligere Deadline-vært Nynne Bjerre Christensen, journalist i DR Mette Vibe Utzon, tidligere DR-journalist Anja Bo samt Andreas Kraul fra DR Sporten og som suppleant Peter Christensen fra Gyldendal.

Publicistklubben har rødder tilbage til 1880 og er en forening og netværk for journalister og kommunikatører. Foreningen er mest kendt for uddelingen af Publicistpriserne, der sidste år bl.a. gik til Kristeligt Dagblads ansv. chefredaktør, Erik Bjerager.

Per Mikael Jensen stopper som formand for Publicistklubben

Medlemmer vil have ekstraordinær generalforsamling i Publicistklubben 

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs