MediaWatch

Ekstra Bladet og Jysk Fynske lader Politiken om at reformere rejsejournalistikken

Jysk Fynske Medier og Ekstra Bladet har ingen ambitioner om at følge i hælene på Politiken, som har proklameret, at mediet vil reformere rejsejournalistikken.

Poul Madsen. | Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Hverken Ekstra Bladet eller Jysk Fynske Medier planlægger at tilslutte sig Politikens sag for at reformere rejsejournalistikken. Det siger de to medier til fagbladet Journalisten.

Politiken bekendtgjorde i efteråret, at avisen vil være landets førende klimaavis, og det betyder bl.a., at mediet fremover vil bytte indenrigsflyvninger ud med tog- og busture, hvor det er muligt, mens flyrejser til udlandet vil blive klimakompenseret.

Hos Ekstra Bladet kalder chefredaktør Poul Madsen tiltaget for meget "Politiken'sk" og mener, at det giver god mening i forhold til Politikens målgruppe, "der sidder on the top", men mindre for Ekstra Bladet.

"Vi er ikke Alternativet eller Politiken, som køber aflad. Vi er Ekstra Bladet, og vi skriver om det, der interesserer folk mest. Hvis der er stor nok interesse for klimaferie, skal vi nok begynde at beskæftige os med det. Men det er ikke tilfældet nu," siger han til Journalisten.

Også hos Jysk Fynske Medier holder man fast i den nuværende linje, siger ansv. chefredaktør Peter Orry, der fremhæver, at medierne i Jysk Fynske generelt dækker klimastoffet. Også Zetland har tidligere annonceret, at mediet vil gøre mere for at være klimaansvarlig.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs