MediaWatch

Tre medier: Sådan havde vi grebet omdiskuteret kronik an

En kronik i Information om et barnemord har skabt debat i mediebranchen om, hvordan man skulle have forholdt sig til kronikken og dens afsender. Tre medier fortæller til Berlingske, hvordan de ville have tacklet sagen.

Foto: /ritzau/Jens Dige/Arkiv

Det har vækket genklang i mediebranchen, at Information har bragt en kronik af Jan Andersen, hvori han fortæller om baggrunden for, at han for 25 år siden dræbte sin datter. Motivet med kronikken var ifølge ham først og fremmest at forebygge barnemord ved at skabe mere forståelse for, hvad der får mænd til at dræbe deres børn.

Hos Information fortæller debatredaktør Gry Inger Reiter til Berlingske, at man har valgt at bringe kronikken, fordi avisen gerne vil "give ordet til alle borgere i demokratiet". Berlingske har spurgt en række andre medier, hvordan de ville have forholdt sig til sagen, hvis kronikken var havnet i deres indbakke.

Til avisen fortæller Politikens opinionsredaktør, Mads Zacho Teglskov, at man ikke ville have bragt teksten, som den står i Information.

"Dels synes jeg ikke, at den formår at overbevise om, at her er et generelt problem, som vi skal gøre noget ved for derved at forebygge nogle af de barnemord, der sker hvert år. Dels finder jeg den del af teksten, hvor han beskriver selve gerningen nærmest poetisk, helt forkert. Så den skulle under alle omstændigheder ud," siger Mads Zacho Teglskov til Berlingske.

Også hos Jyllands-Posten ville man have bragt kronikken i en anden form. Allerhelst ville man have foretrukket at behandle den journalistisk og have interviewet kronikkens afsender, fortæller avisens debatredaktør, Karina Oddershede.

Hos Berlingske siger debatredaktør Pierre Collignon, at man også ville have valgt at lade Jan Andersens stemme og holdninger komme til udtryk via et interview. Til TV 2 oplyser Gry Inger Reiter, debatredaktør hos Information, at mediet har været i kontakt med moderen til den dræbte pige forud for avisens publicering af kronikken.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs