MediaWatch

Jyllands-Posten står ved omstridt migrantartikel

Selvom troværdigheden af oplysninger om migranter på vej ind i EU, som blev viderebragt i Jyllands-Posten, er blevet bragt i tvivl, fastholder avisen artiklen, oplyser ansv. chefredaktør.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard

Jyllands-Posten afviser, at oplysningerne i en artikel om en stor migrantgruppe skulle være falske. Det skriver Altinget, der i sidste uge gennemgik oplysningerne, der har været citeret i flere udenlandske medier, i Jyllands-Postens artikel, og rejste tvivl om artiklens rigtighed.

Den pågældende artikel baserer sig på en artikel fra det østrigske medie Kronen Zeitung, der henviser til oplysninger fra en anonym embedsmand og et notat fra det østrigske indenrigsministerium, som ifølge det østrigske medie fortæller, at 20.000 migranter i Bosnien forsøger at komme ind i EU, og at 95 pct. af gruppen er unge mænd, som næste allesammen er bevæbnet med knive.  Over for Altinget har det østrigske indenrigsministeriums talsmand Christoph Pölzl dog afvist, at der skulle findes et sådant notat, og samtidig korrigeret, at hovedparten af de pågældende migranter skulle bære kniv.

Jacob Nybroe, Jyllands-Postens ansv. chefredaktør, oplyser til Altinget, at mediet har rettet henvendelse til det østrigske indenrigsministerium, og at ministeriet ikke afviser, at der eksisterer et notat som beskrevet i Kronen Zeitung, ligesom ministeriet ikke afviser, at størstedelen af migranterne i Bosnien kan være bevæbnede med knive.

"Så ja, vi tror, selvfølgelig, på, at der findes notater i det østrigske indenrigsministerium, som vurderer den øjeblikkelige migrantsituation. De officielle tal for dette års illegale indvandring til Bosnien-Herzegovinia er på 21.000 migranter. Det er den – samlede – migrantstrøm, som de østrigske myndigheder adresserer og er bekymret for," skriver Jacob Nybroe i mailen til Altinget og uddyber, at han tror på, at ministeriet ville korrigere eventuelle faktuelt forkerte oplysninger.

Østrigsk migranthistorie med misinformation endte i Jyllands-Posten 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs