MediaWatch

Jurister kalder genansættelse på Forfatterskolen "usædvanlig"

Tidligere rektor på Forfatterskolen blev ansat til at skabe ro, men genansatte en omstridt lærer. Det undrer eksperter i ansættelsesret, som betegner praksissen som "usædvanlig".

Foto: Ritzau Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø

Det var ikke normal praksis, da den nu tidligere rektor for Forfatterskolen Jeppe Brixvold i 2016 valgte at genansætte en lærer, som tidligere var blevet bortvist fra Forfatterskolen for at have overfuset en elev. Det siger to eksperter i ansættelsesret til Politiken, mens Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, mener, at det er op til kulturministeren at afgøre, om skolens bestyrelse i den konkrete sag har levet op til sit ansvar.

Jeppe Brixvold valgte ifølge avisen at genansætte den bortvise lærer, uden at han orienterede bestyrelsen om det.

"Det er usædvanligt. Hvis rektor har syntes, at han var så kompetent - og så kan man være rygende uenig med ham - så er der ikke noget ansættelsesretligt galt i, at man ansætter en person igen senere. Det er ikke ulovligt, men man må sige, at det er kontroversielt," siger advokat Michael Christensen, der er specialist i ansættelsesjura fra advokatfirmaet MHC Law, til Politiken.

Jeppe Brixvold har ikke ønsket at kommentere sagen over for Politiken. Det samme gælder Forfatterskolens bestyrelsesformand, Bodil Marie Stavning Thomsen.

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs