MediaWatch

B.T. taber hver tredje læser på print: "Vores klare fokus ligger på det digitale"

Efter relanceringen af B.T. i juni, der lagde hovedfokus på mobilen, er læserne af den trykte avis på hverdage faldet fra i stort tal. Ikke tilfredsstillende, men heller ikke uventet, når fokus ligger på at udkomme digitalt og mobilt, siger chefredaktør.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen

B.T.'s strategiændring i foråret mod at blive et digitalt medie ændrer læserbilledet. Mens strategien har sendt trafikken på de digitale platforme i vejret, som avisen meldte ud i september, er udviklingen for den trykte avis gået stik modsat.

Læsertallene for sommerhalvåret 2018 viser et stort dyk i forhold til sommeren 2017. I perioden er B.T. faldet 33 pct. på hverdage og 20 pct. om søndagen, mens gratisudgaven, B.T.metro, der afløste Metroxpress i forbindelse med relanceringen i juni, er faldet 30 pct. Til sammenligning er det gennemsnitlige fald for de landsdækkende aviser i sommerhalvåret 12 pct., og med et læsertal på 78.000 ligger B.T.'s hverdagsudgave på tryk nu på niveau med Information, der faldt til 76.000 i halvåret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs