MediaWatch

Journalister oplever mere nervøse politifolk efter Scharf-sag

Sagen mod den tidligere PET-chef Jakob Scharf har skabt nervøsitet langt ind i politiets rækker, mener flere journalister, som oplever, at verserende sager har gjort politifolk nervøse for at tale over sig.

En række igangværende sager mod nuværende og tidligere politifolk, som alle har mærket konsekvenserne af at fortælle om deres arbejde, har skabt mere nervøsitet blandt politifolk for at udtale sig, siger en række journalister til fagbladet Journalisten.

Blandt andet peger de på sagen mod den tidligere PET-chef Jakob Scharf, hvor Københavns Byret til januar afgør, om han videregav fortrolige oplysninger i bogen "Syv år for PET". Det er blot en af tre nyere sager, som har skabt øget usikkerhed blandt politifolk om, hvad de må sige til journalister, lyder det.

"Efter Jakob Scharf-bogen kan jeg mærke, at politifolk og folk, der ved noget om politiet, er blevet mere nervøse for at udtale sig," siger retsanalytiker i DR Nyheder, Mette Mayli Albæk, til Journalisten.

Også Sune Fischer, formand for Politi- og Retsreporternes Forening og kriminalreporter på Ekstra Bladet, og Astrid Søndberg, kriminalreporter på TV 2, genkender billedet af flere politifolk, som frygter at risikere at blive kritiseret for at bryde deres tavshedspligt. Rigspolitiet oplyser til Journalisten, at man gerne vil gå i dialog med Politi- og Retsreporternes Forening, da man "ikke ønsker at blive opfattede som lukkede".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere