MediaWatch

Journalistforbundet ser på budgetændringer

Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund skal bl.a. drøfte økonomien de kommende år, når der er møde tirsdag. Det sker i lyset af udsigten til et millionunderskud i år.

Foto: Screenshot fra Journalistforbundet.dk

Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse mødes tirsdag for at diskutere budgettet for næste år, skriver fagbladet Journalisten.

Mødets bagtæppe er udsigten til et millionunderskud i år, der kan risikere at blive gentaget hvert år frem mod 2021 ifølge en fremskrivning, som forbundet har lavet.

"Vi er på en isflage, der lige så langsomt smelter. Der er masser af plads på isflagen, men den smelter," sagde formand Lars Werge på hovedbestyrelsens møde i august 2018 i forbindelse med halvårsregnskabet ifølge Journalisten.

Sidste år havde forbundet et overskud på 2,3 mio. kr., men i år er der udsigt til et underskud på 4 mio. kr. Det skyldes bl.a., at tilgangen af medlemmer er løjet af og har været på omkring 1 pct. mod de forventede 2,5 pct.

Samtidig er tilgangen af medlemmer præget af studerende, der betaler et nedsat kontingent, mens frafaldet tæller mange fuldt betalende medlemmer. En tredjedel, 6000, af forbundets 18.000 medlemmer betaler nedsat kontingent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs