MediaWatch

Fotograf var tiltalt for at stå i vejen ved uheld - han er nu frifundet

Anklagemyndigheden krævede fængselsstraf til en 64-årig fotograf, som i forbindelse med sit arbejde skulle have stået i vejen for redningstjenesten, der rykkede ud til et færdselsuheld. Formand for DJ kalder sagen ekstraordinær.

Lars Werge, formand, Dansk Journalistforbund. | Foto: Flemming Leitorp

Byretten på Bornholm har frifundet fotograf Morten Brandborg, der var tiltalt for at have forhindret myndighedernes arbejde, da han under en foto-opgave for bl.a. Ekstra Bladet ifølge anklagemyndigheden stod i vejen for, at redningstjenesten kunne komme til ved et færdselsuheld. Det skriver Journalisten.

Anklagemyndigheden krævede fængselsstraf til Morten Brandborg, som til fagbladet fortæller, han er lettet over byrettens frifindelse fredag eftermiddag. Ifølge Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund, er det første gang i løbet af hans otte år som formand og næstformand, han har oplevet en sådan sag.

"Det er immervæk ikke tit, at vores medlemmer kommer i en retssag for at have udført deres arbejde – og så tilmed bliver mødt med et krav om at skulle i fængsel. Det gør sagen ekstraordinær og helt speciel for DJ," udtaler han til Journalisten, efter han selv var blandt vidnerne i sagen, hvor han skulle forklare meningen med et pressekort.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs