MediaWatch

Fotografforbund sætter undersøgelse i gang om fordeling af copyright-penge

Efter flere tilfælde af fejlagtige udbetalinger af ophavsretsmidler sætter Pressefotografforbundet en undersøgelse i gang om sagen. Samtidig trækker formand sig fra arbejdet med fordelingen af midlerne.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Meilvang

Pressefotografforbundet vil mere til bunds i forløbet bag mindst otte tilfælde af udbetalinger af copyright-midler, der har været i strid med forbundets regler, skriver Journalisten.

Bestyrelsen i forbundet har besluttet at sætte en undersøgelse i gang af sagen, efter en foreløbig redegørelse for forløbet fra formanden, Lars Lindskov, ikke har belyst og afklaret forholdene tilstrækkeligt. Det skriver Presefotografforbundet på sin hjemmeside efter et møde i bestyrelsen.

"En 3. part skal lave en endelig redegørelse, for at få belyst, om der kan være sket yderligere fejl flere år tilbage end de belyste," skriver bestyrelsen og fortsætter:

"Redegørelsen i dag fra Lars Lindskov har ikke været fyldestgørende, hvorfor ovenstående er sat i værk."

De omtalte fejl i udbetalingerne handler primært om, at der er medlemmer, der har fået udbetalt midler før tidsfristen for ny ansøgningsmulighed var opfyldt forbundets retningslinier, fremgår det.

Formanden, Lars Lindskov, har i forlængelse af sagen valgt at trække sig fra arbejdet med fordeling af forbundets ophavsretsfondsmidler, men har stadig opbakning som formand, lyder meldingen fra bestyrelsen.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs