MediaWatch

Trump: Saudi-Arabien forbliver en allieret trods journalistdrab

USA vil fortsat være en tæt allieret med Saudi-Arabien til trods for drabet på journalisten Jamal Khashoggi. Det siger den amerikanske præsident Donald Trump i en udtalelse tirsdag.

Mohammed bin Salman og Donald Trump mødtes i Det Hvide Hus i marts 2018. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Evan Vucci

Donald Trump vil ikke lade drabet på Jamal Khashoggi ødelægge forholdet mellem USA og Saudi-Arabien.

Drabet på journalisten Jamal Khashoggi på Saudi-Arabiens konsulat i den tyrkiske by Istanbul kommer ikke til at ændre på, at Saudi-Arabien er USA's allierede i Mellemøsten og også fremover vil være det.

Sådan lyder det i en længere udtalelse fra USA's præsident, Donald Trump, der er udsendt tirsdag.

Den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi, der var en kendt kritiker af styret i Saudi-Arabien, boede i eksil i USA. Han var på konsulatet i Istanbul for at få nogle papirer til sit ægteskab med sin tyrkiske forlovede.

Han gik ind på konsulatet 2. oktober, hvorefter han blev dræbt.

Jamal Khashoggi blev myrdet og parteret på det saudi-arabiske konsulat 2. oktober. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mohammad Al-Shaikh
Jamal Khashoggi blev myrdet og parteret på det saudi-arabiske konsulat 2. oktober. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mohammad Al-Shaikh
 

I sin udtalelse tirsdag kommer præsidenten med et længere argument for, hvorfor USA ikke har tænkt sig at gøre yderligere i sagen, end de sanktioner som USA har rettet mod 17 borgere fra Saudi-Arabien.

Blandt andet mener Donald Trump ikke, at det er muligt at gennemskue, om drabet blev beordret af Mohammed bin Salman, Saudi-Arabiens kronprins.

"Vores efterretningstjenester fortsætter med at skaffe al mulig information, men det kan meget vel være, at kronprinsen havde kendskab til denne tragiske hændelse. Måske havde han, og måske havde han ikke," siger Trump i udtalelsen.

Det står i kontrast til den konklusion, som USA's efterretningstjeneste CIA ifølge en række amerikanske medier såsom Washington Post, er kommet til.

Trump afviser at høre pinefuld optagelse af drab på Khashoggi

Trump: CIA’s konklusioner om Khashoggi-mordet er forhastede

Medie: CIA udpeger kronprins som ansvarlig for Khashoggi-drab 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs