MediaWatch

Kritiseret Trads før valg: Jeg har stærke S-holdninger

Den kendte journalist har opbakning fra en enig kredsbestyrelse i forsøget på at blive S-kandidat i Egedal.

David Trads har kurs mod at blive kandidat til Folketinget for Socialdemokratiet. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

Mandag aften bliver det afgjort, om journalisten og forfatteren David Trads bliver Socialdemokratiets folketingskandidat i Egedalkredsen i Nordsjælland.

David Trads, som for 14 år siden uden held forsøgte at blive folketingskandidat for samme parti, har opbakning fra en enig kredsbestyrelse. Hans kandidatur har affødt en del kritik, blandt andre fra den tidligere socialdemokratiske minister Helle Degn.

Hun har sagt til Berlingske, at David Trads repræsenterer eliten. Det synspunkt må stå for Helle Degns egen regning, mener han.

"Hun må sige, hvad hun vil. Jeg foretrækker at tale om det, jeg står for," siger han.

David Trads mener, at han har meget at byde på.

"Sagt meget kort har jeg holdninger, som er stærkt socialdemokratiske på en hel masse områder. Nogle, jeg synes er meget vigtige, er lighed, lige muligheder for alle, bedre forhold for børn, stærkere klima og miljø. Jeg har nogle synspunkter, som er meget stærke og velkendte."

"Og så har jeg en erfaring fra mine forskellige job og hverv, som gør, at jeg mener, at jeg er kvalificeret til at stille op," siger David Trads.

Hans konkurrent ved afstemningen er Matilde Powers, der er byrådsmedlem i Furesø Kommune. Ved kommunalvalget sidste år blev hun valgt ind i byrådet i kommunen med 486 personlige stemmer. Det var tredjeflest blandt de socialdemokratiske kandidater i Furesø Kommune.

Mandagens afstemning foregår blandt de 19 medlemmer af repræsentantskabet i Egedalkredsen. David Trads føler sig ikke sikker på at blive valgt på forhånd.

"Man føler sig aldrig sikker på at blive valgt til noget. Det er charmen ved demokratiet, at det afgør, dem, der stemmer. Men jeg håber selvfølgelig på det," siger han.

Hvis der ikke er 2/3 flertal for en kandidat, bliver der urafstemning blandt medlemmerne af partiet i kredsen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs