MediaWatch

Minister går ind i sager om krænkelser

Kulturminister Mette Bock har mødtes med ledere af de statslige kulturinstitutioner til diskussion om, hvordan seksuelle krænkelser kan undgås.

Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Med en uges varsel blev institutionscheferne for de statslige kulturinstitutioner indkaldt til et møde med kulturministeren om, hvordan krænkende adfærd kan undgås. Mødet blev afholdt tirsdag, hvor deltagerne skulle redegøre for, hvilke tiltag de har iværksat for at forebygge krænkelser. Det skriver Politiken.

Det sker efter flere sager om krænkende adfærd i det kunstneriske miljø, blandt andet har Politiken bragt en række artikler om seksuelle krænkelser på Kunstakadamiet, ligesom 55 forfattere har bedt Forfatterskolens bestyrelse om at gennemføre en ekstern undersøgelse af forholdene på skolen.

"Derfor ville vi gerne samle institutionslederne og få talt om vigtigheden af, at man som leder indser, man har et ansvar for, der en kultur på arbejdspladsen, som forhindrer den slags ting. Efter mødet føler jeg, at det er noget, som bliver taget alvorligt," siger kulturminister Mette Bock (LA), til Politiken.

Efter mødet er kulturinstitutionerne bedt om at meddele, hvilke tiltag de vil arbejde med for at sikre et bedre miljø.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere