MediaWatch

Erik Bjerager: Læsernes bidrag til avisen gjorde forskellen

Selvom Kristeligt Dagblad i dag er i god økonomisk gænge, så virkeligheden anderledes ud, da Erik Bjerager indledte karrieren på avisen, fortæller han i et interview i anledning af sin 60-års fødselsdag.

PR/Kristeligt Dagblad
Foto: PR/Kristeligt Dagblad

Da Erik Bjerager i 1994 tiltrådte som ansv. chefredaktør for Kristeligt Dagblad, var det et dagblad under økonomisk pres, skriver avisen.

I løbet af det første år smuldrede egenkapitalen og for at hente ny kapital igangsatte Erik Bjerager, der i 1995 også fik ansvaret som adm. direktør, i bedste medlemsstil en udvidelse af aktiekapitalen, der inddrog læserne i kredsen af aktionærer.

"Vi lovede læserne, at vi ville lave en god avis, og fik knap 9 mio. kr., som var forudsætningen for, at vi kunne få fodfæste og udvikle avisen. Det var kolossalt betydningsfuldt, at læserne reagerede så positivt," fortæller Erik Bjergager i et interview i Kristeligt Dagblad i anledning af sin 60-års fødselsdag lørdag.

Siden han indledte karrieren på avisen som 35-årig, har mediehuset rystet krisen af sig. Kristeligt Dagblad øgede for fjerde år i træk overskuddet i 2017 til 15,5 mio. kr. – bl.a. drevet af en oplagsfremgang på 3 pct. til 27.983 eksemplarer samt en stigning i distributionsomkostningerne, der blev udsat. Omsætningen blev øget til 128 mio. kr., og det har bl.a. ført til søsætningen af en satsning på det digitale nichemedie kirke.dk i år.

I interviewet peger Erik Bjerager på, at han fra begyndelsen så et potentiale i at dyrke eksistensstoffet i højere grad i avisen i samspil med kulturstoffet, og at han ser det som en væsentlig grund til, at avisen har udviklet sig positivt.

Kristeligt Dagblad ejes af en lang række aktionærer. De tre største aktionærer ejer tilsammen knap 66 pct. af aktierne. Det er Kristeligt Dagblads Fond med 41 pct. af aktierne, Chr. Augustinus Fabrikker A/S med 18,9 pct. af aktierne og samt Kristeligt Dagblad A/S, der ejer 9,9 pct. af aktierne.

Kristeligt Dagblad har udviklet nyt lydformat i samarbejde med tidligere P3-chef

Kristeligt Dagblad i luften med nichemedie

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere