MediaWatch

Ombudsmand udtrykker "alvorlig bekymring" om ministeriums svartider

Folketingets Ombudsmand har undersøgt, hvor lang tid Udlændinge- og Integrationsministeriet bruger på at behandle anmodninger om aktindsigt, og han er ikke begejstret for resultatet.

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen. | Foto: Jasper Carlberg

Udlændinge- og Integrationsministeriet får kritiske bemærkninger med på vejen af Folketingets Ombudsmand, der har set på ministeriets svartider på anmodninger om aktindsigt.

I en meddelelse udtrykker ombudsmanden Jørgen Steen Sørensen "alvorlig bekymring" for sagsbehandlingstiderne. Ifølge en undersøgelse foretaget af Ombudsmanden var den gennemsnitlige svartid i første halvår 52 arbejdsdage. I offentlighedsloven står der, at anmodninger om aktindsigt som udgangspunkt skal være behandlet inden for syv arbejdsdage.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs