MediaWatch

Mette Bock: De såkaldte uafhængige medier er blevet mere værdibårne

Kultur- og kirkeminister Mette Bock mener, at de uafhængige medier er blevet mere værdibårne. Ifølge hende gør det medierne mere interessante.

Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Kulturminister Mette Bock (LA). Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Det er ikke nødvendigvis et tilbageskridt, at der opstår partibårne medier, når blot de deklarerer sig selv tydeligt som det, de er, mener kulturminister Mette Bock.

Det skriver hun i et kommentar i Berlingske, hvori hun også skriver, at de uafhængige medier i hendes optik er blevet mere værdibårne.

"I disse år sker der så noget nyt. De såkaldte uafhængige medier er, i min optik, blevet mere værdibårne, hvilket er helt legitimt og faktisk også gør medierne mere interessante. Med det deklareres ikke. For hvordan deklarerer man det?" skriver Mette Bock i sin kommentar.

Kulturministerens kommentar i Berlingske kommer i kølvandet på sidste uges artikel i samme avis, hvor flere mediechefer gav udtryk for, at det på deres respektive medier ikke var foreneligt at være chefredaktør og på samme tid være kandidat til Folketinget for et politisk parti. Debatten opstod, efter at Netavisen Pios chefredaktør meddelte, at han stiller op til Folketingsvalget for Socialdemokratiet og bliver siddende i sin stilling som chefredaktør, frem til at der udskrives valg.

I sin kommentar fremhæver Mette Bock, at forskellen mellem dagbladene fra midten af 1900-tallet til i dag er, at deklarationen dengang var helt tydelig, fordi det dengang tydeligt fremgik, hvilket parti avisen var knyttet til.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere