MediaWatch

Journalist på Ekstra Bladet stopper som tillidsmand efter kritik

På en generalforsamling torsdag trak Ekstra Bladets tillidsmand sig fra tillidserhvervet efter at have mødt hård kritik fra sine kolleger bl.a. for at have lånt en bil af Ekstra Bladets adm. redaktør til en privat ferie.

Foto: Thomas Borberg

Ekstra Bladets mangeårige tillidsrepræsentant Anders Stoffer stopper på posten med øjeblikkelig virkning, skriver Journalisten. Det sker efter en generalforsamling torsdag, hvor han mødte hård kritik for ikke at holde armslængde til ledelsen.

På mødet kom det bl.a. frem, at Anders Stoffer i forbindelse med en bilferie sidste år lånte en Mercedes af Ekstra Bladets adm. redaktør Ole Sloth, som ejer bilen, og som samtidig er ledelsens repræsentant i faglige spørgsmål såsom lønforhandlinger.

Derudover blev Anders Stoffer også kritiseret for at bryde medarbejderforeningens principper om ikke må udhule freelanceres arbejde – fordi han i sin fritid har skrevet om travsport og fået honorar for dette af Ekstra Bladets annonceafdeling.

Selv kalder Anders Stoffer billånet for en "kæmpe fejl".

"Det, der er forkert, er at nogle medlemmer kan føle, at jeg står for tæt på administrerende redaktør Ole Sloth," siger Anders Stoffer, der uddyber, at der ikke skattemæssigt er problemer i billånet – der skal ikke svares skat af værdien af tjenesten. 

Anders Stoffer er også medlem af hovedbestyrelsen i Journalistforbundet og overvejer sin stilling her, skriver Journailsten.

Næstformand i medarbejderforeningen Gisle Thorsen er konstitueret som tillidsrepræsentant.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs