MediaWatch

Mediechefer: Man kan ikke både være folketingskandidat og chefredaktør

En række mediechefer undsiger Netavisen Pios prioritering og siger, at det på deres respektive medier ikke er foreneligt at sidde i stillingen som chefredaktør og samtidig være kandidat til Folketinget.

Foto: Miklos Szabo/PR/TV 2

Det harmonerer ikke at være chefredaktør med ansvar for den redaktionelle linje og samtidig gå efter en plads i Folketinget for et politisk parti.

Det mener flere mediechefer, som Berlingske har bedt om at tage stilling til spørgsmålet om, hvorvidt man på deres respektive medier kunne være chefredaktør og samtidig gå efter at udleve politiske ambitioner.

"Hvad andre medier gør, må de jo selv om, men det må være nogle af verdens bedste linedansere, hvis de stiller op i den disciplin. Og læserne af et sådant medie vil skulle kæmpe med at bevare tilliden til en sober, uafhængig og tilstræbt objektiv dækning af politik og samfundsforhold," siger Per Mikael Jensen, koncernchef og adm. chefredaktør for Altinget, til avisen.

Samme holdning deler TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup, og Anders Krab-Johansen, der er koncernchef og udgiver af Berlingske Media. Begge siger de, at de ikke ser det som foreneligt at være chefredaktør og samtidig være kandidat til Folketinget.

Debatten kommer, efter at chefredaktør på Netavisen Pio, Jens Jonatan Steen, tidligere på ugen meddelte, at han stiller op til Folketinget for Socialdemokratiet i Fredericia. Beslutningen kommer i første omgang ikke til at få konsekvenser for hans rolle som chefredaktør, oplyste formand for Netavisen Pio, Peter Strauss, i samme ombæring.

Når der udskrives folketingsvalg, er aftalen med Jens Jonathan Steen, at han tager orlov fra posten som chefredaktør, lød det.

Jens Jonatan Steen har tidligere fortalt til Berlingske, at han fortsat mener, at han kan skrive uafhængigt om dansk politik og Socialdemokratiet,selvom han stiller op for partiet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs