MediaWatch

Mediechefer: Man kan ikke både være folketingskandidat og chefredaktør

En række mediechefer undsiger Netavisen Pios prioritering og siger, at det på deres respektive medier ikke er foreneligt at sidde i stillingen som chefredaktør og samtidig være kandidat til Folketinget.

Foto: Miklos Szabo/PR/TV 2

Det harmonerer ikke at være chefredaktør med ansvar for den redaktionelle linje og samtidig gå efter en plads i Folketinget for et politisk parti.

Det mener flere mediechefer, som Berlingske har bedt om at tage stilling til spørgsmålet om, hvorvidt man på deres respektive medier kunne være chefredaktør og samtidig gå efter at udleve politiske ambitioner.

"Hvad andre medier gør, må de jo selv om, men det må være nogle af verdens bedste linedansere, hvis de stiller op i den disciplin. Og læserne af et sådant medie vil skulle kæmpe med at bevare tilliden til en sober, uafhængig og tilstræbt objektiv dækning af politik og samfundsforhold," siger Per Mikael Jensen, koncernchef og adm. chefredaktør for Altinget, til avisen.

Samme holdning deler TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup, og Anders Krab-Johansen, der er koncernchef og udgiver af Berlingske Media. Begge siger de, at de ikke ser det som foreneligt at være chefredaktør og samtidig være kandidat til Folketinget.

Debatten kommer, efter at chefredaktør på Netavisen Pio, Jens Jonatan Steen, tidligere på ugen meddelte, at han stiller op til Folketinget for Socialdemokratiet i Fredericia. Beslutningen kommer i første omgang ikke til at få konsekvenser for hans rolle som chefredaktør, oplyste formand for Netavisen Pio, Peter Strauss, i samme ombæring.

Når der udskrives folketingsvalg, er aftalen med Jens Jonathan Steen, at han tager orlov fra posten som chefredaktør, lød det.

Jens Jonatan Steen har tidligere fortalt til Berlingske, at han fortsat mener, at han kan skrive uafhængigt om dansk politik og Socialdemokratiet,selvom han stiller op for partiet.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs