MediaWatch

Tyrkisk politi får lov til at undersøge brønd på konsulat

Saudiarabiske embedsfolk ville først ikke lade politi undersøge brønd i konsulat, hvor journalist blev dræbt.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Jacquelyn Martin

Tyrkisk politi har fået lov til at undersøge en brønd i det saudiarabiske konsulats have i Istanbul, hvor journalisten Jamal Khashoggi blev dræbt i starten af oktober.

Det oplyser tv-stationen NTV. Det sker, efter at saudiarabiske embedsfolk tidligere har afvist at give adgang til undersøgelser ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

Tyrkisk politi vil nu undersøge brønden, oplyser NTV.

De tyrkiske myndigheder har tidligere undersøgt konsulatet i forbindelse med efterforskningen af drabet på Jamal Khashoggi.

Drabet på Jamal Khashoggi, der den 2. oktober gik ind på det saudiarabiske konsulat i Istanbul og aldrig kom ud, har udløst en større diplomatisk krise mellem Saudi-Arabien og hovedparten af den vestlige verden.

Saudi-Arabien hævdede længe, at Jamal Khashoggi havde forladt konsulatet i god behold, men har siden ændret historien til, at han døde ved et uheld, da han kom i håndgemæng med en gruppe saudiarabiske agenter. De var sendt til Istanbul for at lægge pres på den kritiske journalist.

Tirsdag sagde Tyrkiets præsident, Recep Erdogan, at Jamal Khashoggi blev dræbt ved et planlagt snigmord udført af Saudi-Arabien.

Onsdag siger Erdogan, at Tyrkiet "ikke vil tillade", at de ansvarlige ikke bliver stillet til regnskab for drabet.

"Vi er fast besluttet på ikke at tillade, at der bliver dækket over dette mord og på at sikre, at alle de ansvarlige - lige fra dem, der beordrede det, til dem, der udførte det - ikke undgår at blive stillet til ansvar," siger Erdogan i en tale i Ankara ifølge nyhedsbureauet Anadolu.

Den saudiarabiske kongefamilie har nægtet at have beordret drabet eller at have haft kendskab til det.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs