MediaWatch

Alternativet udsteder presseforbud for borgmesterkandidater

Kandidaterne til posten som ny kulturborgmester i København har aftalt et internt forbud mod at udtale sig til pressen og på sociale medier forud for valget senere i oktober.

Niko Grünfeld stopper som kulturborgmester i Københavns Kommune. | Foto: Ritzau Scanpix/Sofie Mathiassen

Tilføjelse fra Alternativets pressechef kl. 15.10 om, at presseforbuddet ikke er udstedt af partitoppen, men sker efter aftale mellem kandidaterne.

Kandidater til Alternativets ledige post som kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune må hverken svare på spørgsmål fra pressen eller gå i dialog om valgkampen på sociale medier. Det skriver Politiken.

Forbuddet, der gælder de tre kandidater, Badar Shah, Franciska Rosenkilde og Kåre Traberg Smidt, fremgår af en udtalelse fra Alternativet, der blev offentliggjort torsdag aften forud for det ekstraordinære partimøde 28. oktober, hvor en ny borgmester vælges. Det bekræfter Alternativets bestyrelsesformand i København, Matthew Daniali, over for Politiken, der har spurgt, hvorfor kandidaterne ikke må udtale sig til pressen.

"Vi vil gerne have, at alle kandidater har lige mulighed og taletid. Det har de ved, at valgmateriale og valggrundlag kommer ud fra Alternativets officielle kanaler og nyhedsbreve. Det er vigtigt at understrege, at det er medlemmerne, det her handler om. Det er dem, der skal have direkte information fra vores kandidater. Derudover kommer det her til at være offentligt. Vores nyhedsbreve ligger på vores hjemmeside og Facebook-side, som alle kan følge med i," siger bestyrelsesformanden til Politiken og afviser, det handler om at afskærme kandidaterne fra kritiske spørgsmål.

Alternativets pressechef understreger over for MediaWatch, at forbuddet mod at udtale sig til pressen ikke er bestemt af partitoppen, men er noget, som kandidaterne selv har aftalt internt forud for borgmesterpost-valget.

Posten som kultur- og fritidsborgmester i København blev ledig tidligere på ugen, da Niko Grünfeld trak sig efter mindre end et år på posten efter en række kritiske sager om bl.a. indretningen af borgmesterkontoret samt fejl i sit cv.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs