MediaWatch

Forsvarsadvokat politianmelder journalist på Jyllands-Posten

En reporter fra Jyllands-Posten er blevet politianmeldt, efter at vedkommende har optaget fra et retsmøde i strid med retsplejeloven. Journalisten kendte ikke loven, forklarer chefredaktør Jacob Nybroe.

Foto: Ritzau Scanpix/Axel Schütt

Efter at have brugt en diktafon til at optage fra et retsmøde i Aarhus er en journalist ansat på Jyllands-Posten blevet politianmeldt af forsvarsadvokaten i sagen. Det bekræfter ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe over for Journalisten.

Det er i strid med retsplejeloven at optage fra retsmøder. Forsvarsadvokaten lagde mærke til journalistens diktafon under et stykke papir på vedkommendes bord, og tog fat i vedkommende under en pause, hvor journalisten bekræftede, at han optog mødet, og at det var sædvane på avisen. Den sidste del afviser chefredaktøren dog.

"En journalist, som ikke kendte retsplejelovens regler, havde en diktafon tændt i retssalen. Det må man ikke, og det er en alvorlig sag. Det er ikke bare et lovbrud, det er også et brud på vores egne regler. Jyllands-Postens journalistik kommer ikke til veje gennem overtrædelse af landets love," siger Jacob Nybroe til Journalisten.

Ud over brud på retsplejeloven har forsvarsadvokaten også anmeldt journalisten for at bryde straffelovens §263, der handler om optagelser af fortrolige samtaler. Journalisten havde nemlig efterladt diktafonen tændt i lokalet, mens der var pause, hvor de to advokater troede, de kunne tale i enrum. Jacob Nybroe oplyser til fagbladet, at journalisten har fået en advarsel og fortsat er ansat. Politiet efterforsker nu sagen.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs