MediaWatch

Kritik af kvalitetssikring kan bremse nye DMJX-uddannelser

Det statslige Akkrediteringsråd har vurderet, at kvalitetssikringen af uddannelserne hos DMJX er så utilstrækkelig, at myndigheden ikke kan blåstemple uddannelsen umiddelbart. Det kan få konsekvenser, eksempelvis hvis DMJX vil sætte nye uddannelser i søen. 

Optagelsesprøve til DMJX | Foto: Ritzau Scanpix/Emil Ryge Christoffersen

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole risikerer at måtte holde eventuelt nye uddannelsestiltag tilbage, skriver fagbladet Journalisten.

Det sker, efter det statslige Akkrediteringsråd har varslet, at skolen vil få afslag på en institutionsakkreditering, der er en blåstempling af kvalitetssikringen af uddannelsen.

”Der mangler systematik, som sikrer, at den enkelte uddannelses indhold og udvikling drøftes, og systemet rummer ikke fastsatte standarder, der kan understøtte institutionen i at vurdere, om forskellige kvalitetselementer løftes i tilfredsstillende grad,” skriver rådet.

Beslutningen er nu i høring på DMJX, men ender afslaget med at blive en realitet, vil det bl.a. betyde, at DMJX ikke kan åbne nye uddannelser, før skolen får en bedre evaluering, forklarer formand for Akkrediteringsrådet, Per Bonvig Christensen, til Journalisten.

Rektor for DMJX, Jens Otto Kjær Hansen, der tidligere har talt for, at skolen skal udvikle nye uddannelser, siger til fagbladet, at rådets vurdering er kommet som en stor overraskelse. Der arbejdes nu benhårdt på at få kvalitetsikringen af uddannelserne forbedret efter rådets anvisninger, lyder det.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs