MediaWatch

Politikere rejser forespørgsel om offentlighedsloven

En håndfuld politiske spydspidser har rejst forespørgsel om offentlighedsloven til justitsministeren.

Morten Østergaard, partiformand for Radikale Venstre. | Foto: /ritzau/Ivan Riordan Boll

Fem politiske ledere ønsker at få gjort status over den nye offentlighedslov og overvejelserne om at ændre den. Derfor har de stillet en forespørgsel herom til justitsminister Søren Pape Poulsen, skriver Danske Medier.

Det er Morten Østergaard (R), Kristian Thulesen Dahl (DF), Pernille Skipper (Ø), Uffe Elbæk (Å) og Pia Olsen Dyhr (SF), som har rejst forespørgslen, der skal debatteres i Folketinget tirsdag den 6. november.

Ifølge Danske Medier er det første gang, at Folketinget debatterer offentlighedsloven, efter at De Radikale opsagde forliget om den nye offentlighedslov. Det skete i september, hvor partileder Morten Østergaard på Radikales Venstres landsmøde meddelte, at partiet opsagde forliget fra 2012 om offentlighedsloven. Det har åbnet for forhandlinger om revision af loven efter et kommende folketingsvalg.

Regeringen har i sit lovkatalog for det nye folketingsår lagt op til en mindre ændring af offentlighedsloven. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil fremsætte et forslag om at revidere bestemmelsen om postlister i loven. Der er imidlertid ikke tale om nogen stor, gennemgribende revision af loven, som flere partier har slået til lyd for.

Forliget blev indgået i 2012 mellem de daværende regeringspartier, Socialdemokratiet, Radikale og SF, samt Venstre og Konservative. Den nye offentlighedslov trådte i kraft den 1. januar 2014. Efterfølgende har også Liberal Alliance tilsluttet sig forliget.

Mere fra MediaWatch

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs