MediaWatch

Mediemoguls søn er favorit til at blive ny Tesla-formand

Rupert Murdochs yngste søn skulle angiveligt være favorit til at overtage formandsopsten i Tesla efter Elon Musk, skriver Financial Times på baggrund af flere kilder. Musk afviser.

Foto: Scanpix Ritzau/AP/Evan Agostini

Når elbilproducenten Tesla skal erstatte Elon Musk som bestyrelsesformand i næste måned, kan James Murdoch blive Tesla-grundlæggerens efterfølger. Det skriver Financial Times.

James Murdoch, der er mediemogulen Rupert Murdochs yngste søn, er nemlig favorit til at blive Teslas nye bestyrelsesformand, når selskabet senest i midten af november skal finde et "uafhængigt bestyrelsesmedlem" som erstatning for Teslas stifter og direktør, Elon Musk. Det udtaler flere kilder til Financial Times.

Elon Musk, der fortsætter som topchef for Tesla, afviser på Twitter, at rygterne om Murdoch er sande.

Udskiftningen sker som en del af et forlig mellem Elon Musk og det amerikanske finanstilsyn, SEC, efter at SEC har anklaget Musk for at vildlede investorerne.

Anklagerne skyldes et tweet fra Tesla-direktøren, hvor han skrev, at han havde sikret finansieringen til at afnotere Tesla. Det skabte tumult på aktiemarkedet.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladet som led i en digital oprustning.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs