MediaWatch

Formand for lokalavis trak sig efter forløb med kritik for redaktionel indblanding

Forud for, at den tidligere bestyrelsesformand for Skive Folkeblad trak sig, var han blevet mødt med skarp kritik fra journalisterne for indblanding i dækningen af en specifik kommunalsag.

Foto: Screenshot fra Skivefolkeblad.dk

Skive Folkeblad udpegede tidligere på efteråret ny formand, da Bent Dyrberg trak sig efter bare et år på posten. Historien bag skiftet gemmer på en optakt, hvor den nu tidligere formand ifølge avisens journalister forsøgte at begrænse deres redaktionelle frihed. Det skriver fagbladet Journalisten.

"Der var en turbulens, hvor formanden har været lidt mere formand, end han behøvede at være. Den journalistiske linje styrer chefredaktionen, og det har bestyrelsen ikke noget med at gøre," siger avisens nye bestyrelsesformand Jeppe Jepsen om forløbet til Journalisten.

Bent Dyrberg blev i april mødt med en kritisk udtalelse fra journalisterne. Her adresserede de bl.a. det, de kaldte et "umisforståeligt pres" for at få en mulig ny artikel udskudt i dækningen af en sag, hvor Skive Folkeblad havde sat kritisk lys på forsvarligheden af en række nye ansættelser i kommunen.

Dækningen mødte ifølge Journalisten kritik politisk, og Bent Dyrberg, der også sidder i byrådet for Det Radikale Venstre, skrev efterfølgende i en mail til chefredaktøren og journalisten bl.a., at han "allerhelst" så, at der ikke blev skrevet mere om sagen, før der havde været et bestyrelsesmøde i Skive Folkeblad "hurtigst muligt". Bent Dyrberg har ikke ønsket at kommentere forløbet til Journalisten, skriver fagbladet.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs