MediaWatch

DJ skuffet over regeringsudspil om offentlighedsloven

Nogen omsiggribende ændring af offentlighedsloven bliver det ikke til i det nye folketingsår, fremgår det af regeringens lovkatalog, og det er skuffende, mener Dansk Journalistforbund.

Lars Werge, formand; Dansk Journalistforbund. | Foto: Flemming Leitorp

Der bliver ikke lagt op til nogen vild og voldsom ændring af den udskældte offentlighedslov i det kommende folketingsår. Og det ærgrer Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge, skriver forbundet.

Den nuværende udgave af offentlighedsloven trådte i kraft i 2014 og var allerede genstand for megen kritik, da den blev vedtaget. Kritikken var bl.a. rettet mod den såkaldte ministerbetjeningsregel, der undtager en række dokumenter i fødekæden omkring lovforslag og sagsbehandling fra aktindsigt.

I september opsagde Radikale Venstre forliget bag offentlighedsloven, og vejen syntes derfor banet til en ændring af loven. Men i regeringens lovkatalog, som blev præsenteret tidligere på dagen, og som skitserer kommende lovforslag fra regerings side, er der alene lagt op til en mindre ændring, som handler om de såkaldte postlister, der viser, hvilke breve og meddelelser der kommer til eller fra en offentlig myndighed. Men det er altså ikke nok til at formilde Lars Werge.

"Jeg ville ønske, at regeringen havde større ambitioner omkring åbenhed i den offentlige forvaltning. Og nu hvor De Radikale har opsagt forliget om offentlighedsloven, er der alletiders mulighed for at sadle om. Det vil være en stor gevinst for folkestyret, hvis alle partier, både forligspartier og opposition, satte sig sammen og forhandlede sig frem til en ophævelse af ministerbetjeningsreglen. Hvorfor vente?," udtaler Lars Werge til Dansk Journalistforbunds hjemmeside.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs