MediaWatch

Berlingske og B.T. tager sagsanlæg fra tidligere borgmester med sindsro

Tidligere borgmesters sagsanlæg mod Berlingske og B.T. bliver ikke mødt af den store bekymring hos de to mediers chefredaktører.

Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen
Anna Mee Allerslev trak sig i oktober 2017 som spidskandidat for Radikale Venstre i Københavns Kommune til det dengang forestående kommunalvalg. Foto: Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen

Tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Anna Mee Allerslev anlægger en injuriesag mod B.T. og Berlingske, kom det frem tidligere på dagen. De to medier tager sagsanlægget med ophøjet ro, skriver Journalisten.

Michael Dyrby og Tom Jensen, ansv. chefredaktør for hhv. B.T. og Berlingske, mener begge to, at medierne ikke har noget at bekymre sig for. De affejer samtidig argumentet fra Anna Mee Allerslevs advokat om, at medierne ikke har samme belæg for at kræve oplysninger om og af Anna Mee Allerslev, fordi hun er stoppet som borgmester i Københavns Kommune og altså ikke er en ledende offentlig figur længere, men privat borger.

"Det, vi har behandlet, er udelukkende i den periode, hvor hun har været borgmester i Københavns Kommune. Og vores rolle som presse er at undersøge de mennesker, der har eller har haft magtfulde positioner i vores samfund," siger Michael Dyrby til Journalisten.

Chefredaktørerne henholder sig over for fagbladet desuden til en kendelse fra Pressenævnet, der har set på B.T.'s dækning af sagen efter en klage fra Anna Mee Allerslev. Nævnet udtalte ingen kritik.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere