MediaWatch

Journalistforbundet har kurs mod underskud

Svagere medlemstilgang end forventet betyder, at Dansk Journalistforbund for første gang kigger ind i et underskud, der kan blive flere millioner stort.

Screenshot fra Journalistforbundet.dk
Foto: Screenshot fra Journalistforbundet.dk

Dansk Journalistforbund (DJ) forventer for første gang at stå med røde tal på bundlinjen, når året er omme, skriver fagbladet Journalisten.

Sidste år havde forbundet et overskud på 2,3 mio. kr., men i år er der udsigt til et underskud på 4 mio. kr. Det skyldes bl.a., at tilgangen af medlemmer er løjet af og har været på omkring 1 pct. mod de forventede 2,5 pct., skriver fagbladet.

"Før har vi i mange år været begunstiget af, at medlemmerne er kommet til os rimeligt uopfordret, og vi har aldrig haft et år, hvor vi har færre medlemmer ved udgangen af året end ved dets begyndelse. Det har vi stadig ikke, men vi kan se, at der er voksende udfordringer, og det går ikke at sige, at det nok går alt sammen. Nu skal vi tænke os godt om," siger direktør for DJ, Linda Garlov, til Journalisten.

Ifølge ledelsens fremskrivning vil forbundet stå med tilsvarende milliontab årligt frem mod 2021, hvis der ikke sker ændringer.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere