MediaWatch

Svenske aviser afviser annonce fra DF

Dansk Folkeparti vil blande sig i den svenske valgkamp og indrykke annoncer i aviser i landet, men flere af dem har afvist det danske parti.

Foto: /ritzau/Carsten Bundgaard

Dansk Folkeparti blander sig nu direkte i det svenske valg og har dagen inden valget søndag 9. september indrykket en annonce i den svenske avis Expressen.

Det skriver Berlingske.

I annoncen, der er formet som et åbent brev til svenskerne, står DF-formand Kristian Thulesen Dahl side om side med formanden for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkeson, for at levere budskabet "Låt demokratin leva - låt alla svenskar bli hörda!"

Opfordringen kommer, efter at flere svenske partier har sagt, at de vil holde Sverigedemokraterna uden for politisk indflydelse uanset resultatet af søndagens valg.

DF har forsøgt at få annoncen indrykket i en række andre svenske aviser, bl.a. de tre store dagblade Sydsvenskan, Svenska Dagbladet og Dagens Nyheter, men de har ifølge Berlingske afvist det danske parti.

Svenska Dagbladet og Dagens Nyheter henviser til, at de afviser alle annoncer fra alle udenlandske partier under valgkampen, mens Sydsvenskan krævede en række ændringer i annoncen. Det ville Dansk Folkeparti ikke være med til, og formanden er skuffet over avisernes beslutninger.

"Vi er desværre blevet bekræftet i, at tingene fungerer meget anderledes i Sverige end i Danmark. Hvis nogen ville sætte en annonce i avisen i Danmark, ville udgangspunktet være, at annoncen kom i avisen, og så kunne det være, at avisen lavede en redaktionel artikel om det og oplyste folk om, hvad der foregik," siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske og kalder ændringsforslagene fra Sydsvenskan "endnu mere grænseoverskridende".

Analyse: Det vrimler med trolde på Twitter op mod svensk valg 

Svensk politiker erklærede krig mod dagblad 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs