MediaWatch

JP/Politikens Hus sender børneavis på gaden

Fra næste uge er der igen en trykt avis på det danske mediemarked for de yngste læsere.

Foto: JP/Politikens Hus

Et halvt år efter planerne blev luftet, fem måneder efter domænet blev registreret, og tre måneder efter nyheden blev bekræftet og annonceret, sender JP/Politikens Hus for første gang i nyere tid en ny trykt avis på gaden.

Det sker om en uge, når Børneavisen, der produceres i Aarhus og henvender sig til 9 til 12 årige, udkommer for første gang. Avisen vil udkomme ugentligt.

"Jeg kan slet ikke vente, til vi skal stå på trykkeriet og se aviserne ryge igennem maskineriet. Hele holdet har knoklet for at nå hertil, og nu glæder vi os til at udkomme," siger ansv. chefredaktør Louise Abildgaard Grøn i meddelelsen.

Ud over den trykte avis får Børneavisen digitalt hjem på websitet Børneavisen.dk, hvor læserne ud over at læse artikler kan finde quizzer og se små klip fra interviews, oplyser JP/Politikens Hus i presemeddelelsen.

Børneavisen skal udkomme 46 uger om året, sælges i abonnement og løssalg og er udgivet med 2 mio. kr. i etableringsstørre fra Innovationspuljen i ryggen. Det fremgår ikke, hvor stort et oplag avisen vil udkomme i.

En trykt avis til de yngste var tidligere en del af Berlingske Medias portefølje. Kids News, som avisen hed, blev imidlertid lagt ned, da koncernen i februar udstak ny strategisk retning.

Avisudgivelsen er den anden nye fra JP/Politiken-koncernen. I går blev en ny e-avis lanceret som en del af af erhvervsmediet Finans.

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch og Watch Medier sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs