MediaWatch

Partier ønsker skrappere indsats over for truende fodboldfans

Det er uacceptabelt, når fodboldfans opfører sig truende og aggressivt over for blandt andre pressefotografer, mener Dansk Folkeparti, der ønsker mere politi på gaden ved kampe.

Fodboldfans ved Superliga-kampen mellem FC København og Brøndby IF søndag | Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Der skal sættes hårdere ind over for fodboldfans, der opfører sig truende over for f.eks. pressefotografer, mener bl.a. Dansk Folkeparti. Det skriver Journalisten.

Meldingen kommer, efter flere journalister og fotografer oplevede at få truende tilråb, og en reporter blev sparket, ved søndagens fodboldopgør mellem Brøndby og FCK.

"Det er selvfølgelig fuldstændigt uacceptabelt, når fodboldbøller raserer i det offentlige rum og udgør en sikkerhedsrisiko for enhver, de møder, inklusive pressen, eksemplificeret med pressefotograferne i denne sag," skriver Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen i et svar til Journalisten. Han ønsker i forlængelse heraf flere betjente på gaden ved fodboldkampene.

Også Socialdemokratiet mener, at der er behov for en styrket indsats over for hooligankultur, siger retsordfører Trine Bramsen, der vil tage sagen op med justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs