MediaWatch

Fodboldfans til journalister: Hold jeres kameraer væk

Ekstra Bladets udsendte tv-journalist blev mødt med skældsord og spark under dækningen af optakten til et topopgør i Superligaen. Også B.T.-journalist meldte om kort lunte over for pressen blandt nogle fans.

Fans fra Brøndby IF med pyroteknik før Superliga-kampen mellem FC København og Brøndby IF i Telia Parken søndag. | Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Dækningen af søndagens fodboldopgør mellem FCK og Brøndby affødte aggressive reaktioner fra dele af tilhængerne mod udsendte journalister fra Ekstra Bladet og B.T., skriver Journalisten og Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet fik avisens udsendte tv-journalist besked på at holde sig væk "med jeres fucking kamera" og af en anden, at folk var "rigtig sure" over at blive filmet på gaden, hvor Ekstra Bladet var til stede for at dække optakten til kampen. Efterfølgende blev Ekstra Bladets tv-journalist sparket over benet af Brøndby-tilhængeren og trak sig væk.

B.T.'s liveblog fra optakten beretter også, at avisens udsendte oplevede kort lunte "over for journalister og fotografer" fra dele af fanskaren, og at journalisten fik besked på ikke at filme. Chefredaktør for B.T. Michael Dyrby ser med alvor på forløbet.

"Det er vigtigt, at medierne tager problemstillingen alvorligt og finder en løsning i fællesskab. For eksempel i form af nultolerance over for trusler," siger Michael Dyrby til Journalisten.

Journalistforbundets formand Lars Werge tager på Twitter afstand fra adfærden.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs