MediaWatch

Regionalaviser: Lang indflyvning til ny mediestøtte skaber usikkerhed

Det nye medieforlig vil tilgodese lokale og regionale dagblade, men modsat det meste af forliget, der træder i kraft i 2019, bliver ændringen af mediestøtten først vedtaget på den anden side af et folketingsvalg. Det giver usikkerhed, lyder det fra to regionale mediehuse.

Torben Dalby Larsen, adm. direktør og ansv. chefredaktør, Sjællandske Medier. | Foto: Ritzau Scanpix/Mathias Christensen/

Med en smal aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti lykkedes det efter en forhandlingsmaraton kulturminister Mette Bock (LA) at lande et medieforlig på kanten af sommerferien.

Medieforliget skal træde i kraft fra 2019, og sommerferien har været en naturlig deadline for aftalen – dels for at kunne nå at få detaljerne i indholdet på plads og igennem embedsværk og forvaltning, dels for at give de virksomheder, som medieforliget ændrer rammerne for, en rimelig frist for at tilpasse sig. Det gælder ikke mindst DR, som den politiske aftale rammer hårdest på økonomien.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs