MediaWatch

Poul Madsen: Nødvendigt med fælles boykot af pressemøde

Flere medier udeblev fra Grøn Koncerts pressemøde tidligere på ugen i protest over, at hovednavne på forhånd havde frabedt sig spørgsmål fra kendisblade.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg/Arkiv

Et pressemøde for Grøn Koncert tidligere på ugen blev en mindre affære end forventet. Som DR beskrev onsdag, valgte bl.a. Ekstra Bladet, BT og DR at boykotte pressemødet, fordi tre af hovednavnene ved årets Grøn Koncert, Lukas Graham, Aqua og Suspekt, på forhånd havde afvist at svare på spørgsmål fra kendisblade som Se og Hør og Tæt på.

I en voxpop i Politiken fredag siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, at han mener, at det fælles fodslag blandt medierne er vigtigt, når der bliver gjort forskel på pressens adgang til kilderne ved pressemøder.

"I virkeligheden er det en udvikling, vi ser på mange felter. Politik, kunst. Man vil selektere, hvad medierne har adgang til, og kun fortælle den historie, man selv ønsker at fortælle. Det skal medierne samlet set sætte sig hårdt op imod, for ellers bliver vi små, dækkende halevedhæng til pr-agenter," siger Poul Madsen til avisen.

Indsamlingschef Theis Petersen fra Muskelsvindfonden, der er medarrangør af Grøn Koncert, siger til avisen, at organisationen nu vil diskutere, om rammer og form på det årlige pressemøde i forbindelse med sommerkoncerterne med skal ændres. Han afviser dog, at problemet er et generelt brancheproblem - det handler isoleret om dialogen mellem de pågældende ugeblade og kunstnere, siger han til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs