MediaWatch

Dansk Journalistforbund dropper flytteplaner og lejer nye lokaler

Journalistforbundets planer om at flytte fra sine lokaler i Gammel Strand er blevet skrinlagt. I stedet renoverer forbundet eksisterende lokaler og lejer mere plads.

Foto: Google Street View

Dansk Journalistforbund (DJ) havde planer om at fraflytte forbundets nuværende lokale i Gammel Strand i hjertet af København og i stedet finde et nyt hovedsæde. Men de planer er nu skrinlagt, skriver Journalisten.

Løsningen er blevet, at DJ renoverer sin bygning på Gammel Strand 46, mens forbundet desuden lejer flere kvadrameter på Gammel Strand 50, hvor DJ i forvejen lejer lokaler. Den nye plan blev vedtaget af forbundets hovedbestyrelse i sidste uge.

"Det bliver dyrere og dyrere at etablere sig i København, og det er ganske vanskeligt for en organisation af DJ’s størrelse at finde en ejendom, man kan købe," skriver DJ's forretningsudvalg ifølge Journalisten i indstillingen til de nye planer.

Renoveringen af DJ's bygninger koster op mod 1,5 mio. kr., mens det nye lejemål koster 250.000 kr. årligt. Det oplyses ikke, hvor meget DJ betaler for de nuværende lejemål i Gammel Strand 50.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs