MediaWatch

Nordisk mediekoncern får Kristeligt Dagblad-direktør i bestyrelsen

Dansk mediedirektør får plads i bestyrelsen i norsk-svenske Mentor Medier, hvor flere af de væsentligste udgivelser har et kristeligt fokus.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Kristeligt Dagblads ansv. chefredaktør og adm. direktør, Erik Bjerager, indtræder i bestyrelsen for den norsk-svenske mediekoncern Mentor Medier, som har hovedsæde i Oslo, Norge.

Mentor Medier udgiver en række aviser på det norske og svenske mediemarked med den norske avis Vårt Land og den svenske avis Dagen som de væsentligste udgivelse. Begge er – i lighed med Kristeligt Dagblad – fokuserede kristelige dagblade. Mentor Medier rummer også forlaget forlaget Libris i Sverige.

Koncernen kom i 2017 ud med et resultat på 12,6 mio. norske kr. Det var en klar forbedring fra 2016, hvor resultat var et underskud på 1,3 mio. norske kr. Omsætningen landede i 2017 på 477 mio. norske kr. mod 519 mio. norske kr. året forinden.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs