It-ekspert træder ind i bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond

Tidligere direktør og ansv. chefredaktør for Ritzaus Bureau falder for aldersgrænsen og erstattes af it-ekspert.
Foto: /Ritzau Scanpix/Ole Lind
Foto: /Ritzau Scanpix/Ole Lind

It-eksperten Anja Bechmann, 41, er valgt ind i fondsbestyrelsen i Jyllands-Postens Fond, som ejer halvdelen af JP/Politikens Hus. Hun erstatter tidligere direktør og ansv. chefredaktør for Ritzaus Bureau Uffe Riis Sørensen, der fylder 75 år og dermed falder for aldersgrænsen. Det skriver Jyllands-Posten.

Anja Bechmann, ph.d., er forskningsleder af Datalab – Center for Digital Social Research – og Jens Christian Skou Fellow på Aarhus Institute of Advanced Studies samt lektor på Medievidenskab på Aarhus Universitet.

Hun er desuden medlem af Akademiet for de tekniske videnskaber, det digitale vismandsråd og bestyrelsesmedlem i rådet for digital sikkerhed. Derudover er hun medlem af EU-Kommissionens ekspertgruppe for "Fake News" og disinformation.

Anja Bechmann har siden 2004 arbejdet med forskellige former for dataanalyse. Bl.a. udviklede hun i 2011 software til forskeres indsamling af sociale mediedata med informeret samtykke, og siden 2013 har hun arbejdet med Big Data-analyser af sociale medier.

Formand for fondsbestyrelsen i Jyllands-Postens Fond er Jørgen Ejbøl, næstformand er Peter Bartram og bestyrelsesmedlemmerne er Hans Jørgen Dueholm, Elisabeth Dons Christensen, Jens Bruun og Ole C. Jørgensen samt nu Anja Bechmann.

Fonden har som sin primære opgave "at støtte medievirksomheden JP/Politikens Hus A/S i udgivelsen af Morgenavisen Jyllands-Posten som et af private, erhvervsmæssige, organisationsmæssige og partipolitiske interesser uafhængigt liberalt dagblad, og igennem holdingvirksomhed at drive anden medievirksomhed eller medierelateret virksomhed".

Fonden ejer Jyllands-Posten Holding, som ejer 50 pct. af aktierne i JP/Politikens Hus.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også