MediaWatch

Kulturjournalister på Jyllands-Posten bekymrede over flytning

Inden 25. maj skal fem kulturjournalister på Jyllands-Posten beslutte, om de vil flytte med til Aarhus, hvor avisen samler sin kulturredaktion. Men flytningen bekymrer journalisterne, siger fællestillidsmand.

Foto: /Ritzau Scanpix/Ole Lind

Jyllands-Posten samler hele sin kulturredaktion i Viby, Aarhus. Det betyder, at den størstedel af redaktionen, der hidtil har haft base på Rådhuspladsen i København, skal flyttes. Det vækker bekymring blandt fem skrivende kulturjournalister, der i dag har sin base i København, fortæller Jyllands-Postens fællestillidsmand Michael Stenvei til Journalisten.

"Især dem på kulturredaktionen er bekymrede. Hvis de siger nej til at flytte med, betyder det de facto en fyring. For de har fået at vide, at der ikke er nogen ledige stillinger i København. Så til syvende og sidst kan det betyde, at kolleger mister deres job," siger Michael Stenvei til Journalisten.

De berørte journalister skal inden 25. maj beslutte, om de vil flytte med til Aarhus. Hvor mange der vil flytte med, har fællestillidsmanden endnu ikke nogen fornemmelse af.

Til Journalisten siger Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybroe, at han har stor forståelse for medarbejdernes bekymring, men siger, at "bevægelsen er rigtig for Jyllands-Posten og nødvendig for Jyllands-Posten" for at afspejle, at Jyllands-Posten er en landsdækkende avis.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs