MediaWatch

Løkke kritiserer Ekstra Bladet for "løgnehistorie"

En artikel i Ekstra Bladet har fået statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) til på Twitter at beskylde avisen for at bringe falske nyheder.

Lars Løkke Rasmussen, statsminister, Venstre. | Foto: Ritzau Scanpix/Stine Bidstrup

Mandag bragte Ekstra Bladet en historie om, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for to måneder siden skulle have været bisidder for sin hustru i forbindelse med en "alvorlig samtale" på hendes chefs kontor. Ifølge Ekstra Bladet skulle samtalen have resulteret i, at Solrún Løkke Rasmussen blev afskediget. Det har nu fået landets statsminister til at beskylde avisen for at bringe falske nyheder, skriver Berlingske.

Det sker på baggrund af, at efter historien blev bragt, tyede Lars Løkke Rasmussen til det sociale medie Twitter, hvor han i en kommentar til et tweet fra Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, blandt andet skriver, at hans "gode venner på Ekstra Bladet overrasker til stadighed med historier om min familie og mig. Anede ikke, at min kone er blevet fyret...", hvor tweetet bliver suppleret af #fakenews

I en serie efterfølgende tweet har statsministeren desuden kaldt artiklen for en "løgnehistorie" i sin substans, ligesom han kalder det for "slap journalistik, der tager afsæt i en falsum". Han hverken be- eller afkræfter dog oplysningerne i Ekstra Bladets historie.

Over for Berlingske kalder Poul Madsen situationen for grotesk, at landets statsminister - og pressens minister - bruger begreber som falske nyheder om avisens artikel.

"Jeg ser det, som at statsministeren har lært noget af sin kollega på den anden side af Atlanten (USA's præsident, Donald Trump, red.)," siger Poul Madsen, som heller ikke har dokumentation for, at der er tale om fyring og ikke en opsigelse fra Solrún Løkke Rasmussens side, til Berlingske

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs