MediaWatch

Postnord: EU-godkendelse koster selskabet over 100 millioner

Forsinkelse af redningsplan har kostet det dansk-svenske selskab over 100 mio. kr., og situationen vækker frustration på Christiansborg.

Foto: /Ritzau Scanpix/Benjamin Nørskov

EU-Kommissionen har endnu ikke godkendt den dansk-svenske redningsplan for Postnord. Foreløbig har forsinkelsen kostet på den anden side af 100 mio. kr.

Det skriver Jyllands-Posten.

Hele situationen vækker frustration på Christiansborg, hvor man efter en lang kamp med de svenske medejere vedtog en redningsplan i oktober sidste år.

"Postnord står jo i problemer til halsen, og når vi så finder en løsning, som måske kan afhjælpe noget af det, så kan vi ikke få lov til at implementere den. Det er jo helt på månen," siger postordfører i Dansk Folkeparti, Henrik Brodersen, ifølge Jyllands-Posten.

EU's sagsbehandling er trukket ud, da redningsplanen er blevet angrebet af konkurrenter, og brancheforeningen ITD har klaget over, at kapitalindsprøjtningen er ulovlig statsstøtte.

Finansminister, Kristian Jensen, og EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, kan ikke sige noget om, hvornår sagen bliver afgjort. Ifølge Bo Vesterdorf, som har 18 års erfaring som dommer ved EU-Domstolen, skal man væbne sig med tålmodighed, skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs