MediaWatch

Dagblades forbrug af avispapir faldt i 2017 - markante prisstigninger venter

Selv om priserne på avispapir stiger flere steder i Europa, fastholdes priserne i Danmark i 2018. Men allerede året efter venter markante prisstigninger, siger formanden for Pressens Fællesindkøb.

/ritzau/Jens Dresling
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

De danske dagblades forbrug af avispapir faldt med ni pct. i 2017.

Det fortalte Alex Pedersen, formand for Pressens Fællesindkøb og viceadm. direktør i Jysk Fynske Medier, på foreningens generalforsamling torsdag, skriver Danske Medier. Det er et større fald end forrige år - i 2016 faldt forbruget 6,7 pct.

Dagblade brugte i alt 98.728 ton avispapir i 2017 mod 109 mio. ton papir i 2016. Forbruget vil falde yderligere i 2018, hvor der foreløbigt er indgået aftaler om leverancer på 81.000 ton avispapir. Flere steder i Europa oplever man prisstigninger på 11-12 pct., men i 2018 vil priserne være uændrede for medlemmerne af Pressens Fællesindkøb, fortalte Alex Pedersen.

Han varsler dog, at priserne vil priserne stige markant i 2019.

Omsætningen i Pressens Fællesindkøb var i 2017 på 391 mio. kr. og et overskud på 41,2 mio. kr. Af dem føres 38,5 mio. kr. tilbage til medlemmerne. De kan desuden se frem til at dele 6 mio. kr., efter at Pressens Fællesindkøb har solgt sin halvpart i fragtskibet Trans Dania, der har været brugt til at fragte avispapir til Danmark.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske vendte under- til overskud, mediebranchens længst siddende topchef trækker sig tilbage, og en tv-status konstaterede, at TV 2 var kvartalets helt store vinder. Alt det og meget mere om ugen, der er gået, i Mediedanmark.

Danskeres data sendt fra DR til Facebook

DR lægger sig fladt ned og vil ændre praksis, efter afdækning af, at "X Factor" og "Alle mod 1"-apps har sendt brugernes data sendes videre til teknologiselskabet.

Danske Forlag skal have ny formand

I forbindelse med at Gyldendals adm. direktør, Stig Andersen, trækker sig tilbage, efterlader han også en tom stol i den danske forlæggerforening.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere