MediaWatch

Journalistforbundet vil have Berlingske til at droppe outsourcing

Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund opfordrer ledelsen i Berlingske Media til at mindske antallet af opsigelser og tolker udlægningen af stillinger til bureauet Wunderkind som værende en måde at sikre "billigere arbejdskraft" på.

Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard
Foto: Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Omlægningerne i Berlingske Media er nu også nået til Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse, som i en fælles udtalelse meddeler, at man er "meget skuffet" over opsigelserne af 29 redaktionelle medarbejdere på Berlingske og BTMX.

Stillingerne er endnu ikke nedlagt, men ledelsen og medarbejdernes tillidsrepræsentanter er i gang med forhandlingerne, som ventes afsluttet fredag. Her håber forbundet, at man får reduceret antallet af stillingsnedlæggelser.

"HB (hovedbestyrelsen, red.) anerkender, at ledelserne viser velvilje og interesse for at gennemføre processen i samarbejde med medarbejderne, og opfordrer ledelserne på Berlingske til at gøre det yderste for at mindske antallet af opsigelser – og give de opsagte og frivilligt fratrådte medarbejdere så gode vilkår som muligt på et særligt vanskeligt arbejdsmarked," lyder det i udtalelsen.

Samtidig opfordrer forbundets hovedbestyrelse ledelsen i Berlingske til at skrinlægge udlægningen af 32 stillinger til bureauet Wunderkind, som fremover skal varetage sideproduktionen af Berlingske, BT og BT Metro. Ifølge hovedbestyrelsen er der ikke andre måder at tolke det på, end at det er et forsøg på at hente billigere arbejdskraft, lyder det.

"Selvom det lovmæssigt er en mulighed, tager HB kraftigt afstand fra beslutningen, fordi den vil få afgørende dårlig indflydelse på arbejdsmiljøet for både de outsourcede og tilbageværende medarbejdere – og uvægerligt vil medføre et kvalitetstab," skriver hovedbestyrelsen og fortsætter:

"I det daglige arbejde afføder en konstruktion med samproduktion i forskellige virksomheder regler og besværlige forretningsgange, som mindsker fleksibiliteten i arbejdet, og dermed ødelægger arbejdsglæden. Overholdelse af disse regler og arbejdsgange er vigtigt for at undgå, at konstruktionen i huset bliver til en egentlig omgåelse af DJ’s overenskomster."

Fredag i sidste uge blev den første afskedigelsesrunde gennemført, hvor der blev sagt farvel til 30 HK-, specialist- og lederstillinger. I alt nedlægges omkring 93 stillinger, svarende til hver 10. i koncernen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere