MediaWatch

"Det er ikke nok bare at sige, at man er en af drengene"

8. marts. Efter mere end seks år i Ekstra Bladets topledelse har chefredaktør Karen Bro lagt sin tidligere nonchalant holdning til debatten om kvinder og ledelse fra sig. Kvinder skal kende magtens maskuline koder, hvis de vil ind på direktionsgangene, mener hun.

Karen Bro, chefredaktør, Ekstra Bladet. | Foto: Stine Tidsvilde

Da Karen Bro i 2011 blev udnævnt til chefredaktør på Ekstra Bladet, trådte hun ind i en maskulin verden, der strakte sig langt ud over avisens side 9. Hun er den første kvindelige chefredaktør på avisen og sidder i dag som dengang i en bladledelse, der ud over hende udelukkende består af mænd – i en mediekoncern med overvægt af mænd i direktion og bestyrelse.

Det var der ingen ben i for den dengang 47-årige Karen Bro, der kom fra stillingen som indlandsredaktør i DR Nyheder, men med en fortid på avisen som redaktør og før da på gratisavisen 24timer. For hun var som kvindelig topleder selv med til at rokke ved statistikken efter devisen show it, don't tell it.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs