MediaWatch

JP/Politikens Hus barsler med børneavis

JP/Politikens Hus vil udgive en avis til de yngste, hvis det kan forsvares forretningsmæssigt. Sådan lyder meldingen fra koncernen få dage efter, Berlingske Media har sat lukkedato på Kids' News.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen/Arkiv

Onsdag blev der en børneavis mindre i Danmark, da Berlingske Media meddelte, at Kids' News lukker 1. april. I andre dele af dagbladsbranchen er man imidlertid i gang med at støbe en ny, skriver Journalisten.

JP/Politikens Hus har en ny avis for de yngste på tegnebrættet ifølge driftsdirektør Dorthe Bjerregaard-Knudsen. 

”Det har længe været en drøm for os at udgive en børneavis. Vi har arbejdet på det igennem et par måneder og lavet forundersøgelser. Der er vi blevet bekræftet i, at børn gerne vil følge med og gerne vil holde sig orienteret,” siger koncernchefen til Journalisten.

Hun uddyber, at Berlingske Medias beslutning ikke ændrer ikke ved JP/Politikens planer, som dog ikke er endeligt besluttet. I øjeblikket arbejdes der på at skabe en bæredygtig forretningsplan for avisen, der skal hjælpe børnene med at skelne mellem sandt og falsk i nyhedstrømmen, siger Dorthe Bjerregaard-Knudsen.

Lukningen af Kids' News, der har eksisteret siden april 2014, kom frem onsdag i forbindelse med Berlingske Medias spareplan og omlægning til mere digital produktion og udgivelse. 

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs