MediaWatch

JP/Politikens Hus barsler med børneavis

JP/Politikens Hus vil udgive en avis til de yngste, hvis det kan forsvares forretningsmæssigt. Sådan lyder meldingen fra koncernen få dage efter, Berlingske Media har sat lukkedato på Kids' News.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen/Arkiv

Onsdag blev der en børneavis mindre i Danmark, da Berlingske Media meddelte, at Kids' News lukker 1. april. I andre dele af dagbladsbranchen er man imidlertid i gang med at støbe en ny, skriver Journalisten.

JP/Politikens Hus har en ny avis for de yngste på tegnebrættet ifølge driftsdirektør Dorthe Bjerregaard-Knudsen. 

”Det har længe været en drøm for os at udgive en børneavis. Vi har arbejdet på det igennem et par måneder og lavet forundersøgelser. Der er vi blevet bekræftet i, at børn gerne vil følge med og gerne vil holde sig orienteret,” siger koncernchefen til Journalisten.

Hun uddyber, at Berlingske Medias beslutning ikke ændrer ikke ved JP/Politikens planer, som dog ikke er endeligt besluttet. I øjeblikket arbejdes der på at skabe en bæredygtig forretningsplan for avisen, der skal hjælpe børnene med at skelne mellem sandt og falsk i nyhedstrømmen, siger Dorthe Bjerregaard-Knudsen.

Lukningen af Kids' News, der har eksisteret siden april 2014, kom frem onsdag i forbindelse med Berlingske Medias spareplan og omlægning til mere digital produktion og udgivelse. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs