MediaWatch

Læsertal: Landsdækkende aviser blev hårdest ramt af læserfald

Dagblade på tværs af ugedage og udgivelsesområde tabte over en bred kam læsere i andet halvår af 2017. Flere regionale dagblade havde dog fremgang.

Foto: Sisse Dupont, Jyllands-Posten

Opdateret 2. marts kl. 13.00 med oplysning om ændret opgørelsesmetode – Der var set over en bred kam tilbagegang for læsertallene for danske dagblade i andet halvår af 2017. Det viser tal fra Kantar Gallup.

Hvis man ser på de landsdækkende aviser på hverdage, så tabte de samlet set 7,9 pct. af læserne i anden halvdel af 2017 sammenlignet med samme periode året forinden. Det er omtrent på niveau med seneste opgørelse fra Kantar Gallup, der dækkede andet og tredje kvartal af 2017. Med til historien hører, at læsning af e-aviser blev medtaget i Kantar Gallups opgørelsesmetode i første halvår af 2017 – og det indgår dermed i tallene for andet halvår 2017, men ikke for sammenligningstallene for andet halvår 2016.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs