MediaWatch

Medier står for skud for deres behandling af prins Henrik

Flere politikere langer ud efter mediernes behandling af prins Henrik gennem årene og kalder det hykleri, når de anerkendende ord står i kø efter hans død. Historiker afviser, at tonen har været specielt hård.

HKH Prins Henrik royal kongelig prinsgemal
Foto: /ritzau/Mogens Flindt

Mediernes anerkendende ord i nekrologer og ledere efter prins Henriks død får flere politikere til at kritisere den negative medieomtale, prins Henrik også fik igennem sin tid, skriver Jyllands-Posten.

Kulturminister Mette Bock gav bolden op onsdag på Facebook, hvor hun bl.a. skrev: "Nu er manden død. Og mobberne vil i dag svømme over med nekrologer om dette fantastiske menneske, der var spændende, anderledes, sprudlende og helt sig selv. Hykleriet vil ingen ende tage."

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) fulgte trop på sin blog i Berlingske og skrev bl.a., at nogle medier "mishandlede" prins Henrik, mens Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), specifikt kritiserer Ekstra Bladet for at være gået over stregen.

"Jeg synes ikke, det gør noget, at man en gang imellem undrer sig, trækker på smilebåndet eller tænker, at nu er prins Henrik gået for vidt. Men derfra til den totale mangel på respekt, som jeg synes, Ekstra Bladet har udvist, er der langt: Jo mere man har kunnet nedgøre ham, jo sjovere har det været," siger hun til Jyllands-Posten og peger bl.a. på Ekstra Bladets omtale af prins Henrik som skiftevis ”konge” og "tudeprins" som eksempler.

Den kritik afviser Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og siger, at avisen har vist prinsen på godt og ondt og fremstiller virkeligheden "som den er".

Historiker Lars Hovbakke, som har fulgt debatten om danske og europæiske kongehuse, mener dog ikke, at de danske medier har været "specielt hårde" i forhold til tonen i andre lande.

"I Danmark har kritikken været mere personlig, og den har især rettet sig mod prins Henrik, når han har udtalt sig på en måde, hvor han har gjort op med de danske traditioner," siger han og nævner som eksempel prinsens fravalg af at blive begravet i Roskilde Domkirke.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere