MediaWatch

Jysk Fynske-avis henter politisk redaktør fra TV 2

Thomas Funding skifter TV 2 ud med Jysk Fynske Medier, hvor han afløser kommende EU-korrespondent for Politiken.

Foto: Mads Hansen/PR/Jysk Fynske Medier

Avisen Danmark, der udgives af Jysk Fynske Medier som sektion til alle koncernens dagblade, har hyret Thomas Funding som ny politisk redaktør.

Han begynder i sit nye job 1. juni og kommer fra en stilling som politisk reporter og analytiker hos TV 2. Thomas Funding afløser Elisabet Svane, der i januar blev præsenteret som ny EU-korrespondent for Politiken.

"I en tid hvor politisk journalistik let kan ende som persondramaer og spinhistorier, er det vigtigt at have en politisk redaktør, der kan samle trådene og i klart sprog forklare, hvad det hele i virkeligheden handler om – og hvilke konsekvenser det har for almindelige borgere. Den evne har Thomas," udtaler chefredaktør for Avisen Danmark, Peter Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Thomas Funding ser frem til at bedrive politisk journalistik med mennesker i provinsen som målgruppe.

"Jeg bor selv i provinsen, jeg har faktisk aldrig boet andre steder, så jeg føler på mange måder, at avisens perspektiv er mit eget perspektiv. Der er ikke mange medier i Danmark, der har det afsæt for deres journalistik, og det gør efter min mening kun Avisen Danmark desto mere vigtigt som medie," udtaler Thomas Funding.

Avisen Danmark har ifølge Jysk Fynske Medier over 430.000 daglige læsere.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs