MediaWatch

Jysk Fynske-avis henter politisk redaktør fra TV 2

Thomas Funding skifter TV 2 ud med Jysk Fynske Medier, hvor han afløser kommende EU-korrespondent for Politiken.

Foto: Mads Hansen/PR/Jysk Fynske Medier

Avisen Danmark, der udgives af Jysk Fynske Medier som sektion til alle koncernens dagblade, har hyret Thomas Funding som ny politisk redaktør.

Han begynder i sit nye job 1. juni og kommer fra en stilling som politisk reporter og analytiker hos TV 2. Thomas Funding afløser Elisabet Svane, der i januar blev præsenteret som ny EU-korrespondent for Politiken.

"I en tid hvor politisk journalistik let kan ende som persondramaer og spinhistorier, er det vigtigt at have en politisk redaktør, der kan samle trådene og i klart sprog forklare, hvad det hele i virkeligheden handler om – og hvilke konsekvenser det har for almindelige borgere. Den evne har Thomas," udtaler chefredaktør for Avisen Danmark, Peter Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Thomas Funding ser frem til at bedrive politisk journalistik med mennesker i provinsen som målgruppe.

"Jeg bor selv i provinsen, jeg har faktisk aldrig boet andre steder, så jeg føler på mange måder, at avisens perspektiv er mit eget perspektiv. Der er ikke mange medier i Danmark, der har det afsæt for deres journalistik, og det gør efter min mening kun Avisen Danmark desto mere vigtigt som medie," udtaler Thomas Funding.

Avisen Danmark har ifølge Jysk Fynske Medier over 430.000 daglige læsere.

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere